Parler Mark
Close Side Navigation
Parler Logo
Profile Cover Photo
Document.no Documentno Document er et ledende, konservativt, uavhengig og riksdekkende mediehus for nyheter, politiske analyser og kommentarer. www.document.no

I september avslørte Sveriges daværende visepolitisjef Mats Löfving at minst 40 kriminelle klaner var aktive i Sverige. Nå viser en klassifisert politirapport at 34 av nettverkene er familiebaserte og at 23 av disse befinner seg i Skåne.

Article Image

Blodet sprutet da den 82 år gamle mannen ble dyttet i bakken av en 51 år gammel iraner. Gjerningsmannen skyldte på rasisme, men ble ikke trodd. Han dømmes nå til åtte måneder i fengsel og 45.000 kroner i bot.

Article Image

Twitter­mobben og facebook­politiet som stempler folk, er punktum i en lang setning som begynner med marxisten Antonio Gramsci. Kan skaden rettes opp? Det blir også en lang, og tøff, prosess.

Article Image

Ofrene ble dratt inn i en bil og brutalt voldtatt av mennene i timevis. Nå er en av overgriperne dømt.

Article Image

Twitter­mobben og facebook­politiet som stempler folk, er punktum i en lang setning som begynner med marxisten Antonio Gramsci. Kan skaden rettes opp? Det blir også en lang, og tøff, prosess.

Article Image

Den britiske koronavarianten er nå så utbredt i Frankrike at 90 prosent må vaksineres for å unngå gjentatt smitte­oppblomstring på nivåer som har vært ensbetydende med nedstengning, ifølge en studie fra Pasteur-instituttet. Det betyr dilemmaer for myndigheter som har vært overfokusert på smittetall. De må skifte strategi, eller ødelegge samfunnet.

Article Image

Eivind Nejad-Trondsen (15) er leder for Bjerke AUF. Han har skrevet et innlegg i Aftenposten Si;D hvor han argumenterer sterkt for at ytringsfriheten ikke må begrenses.

Article Image

Iran tar kun imot egne borgere som har fått avslag på asylsøknaden i EU-land, dersom de selv ønsker å returnere til hjemlandet, det viser en konfidensiell analyse utført for EU-kommisjonen. Over 9000 iranere er utreisepliktige fra Tyskland, men hvert år returneres kun titalls.

Article Image

Tysklands regjering ser med stigende irritasjon på sekundær­migrasjonen fra Hellas. I løpet av årets tre første måneder har 2900 personer som allerede har fått asyl av greske myndigheter, søkt asyl i Tyskland.

Article Image

Uansett hvem som utfører rasistiske handlinger, er det hvite mennesker som har all skyld. Dette er konklusjonen i en artikkel skrevet av en professor ved universitetet i Colorado, Boulder, som er spesialist på kritisk raseteori.

Article Image

Når noe med rette kalles reaksjonært, er det et åpent spørsmål om det er forkastelig eller ikke. Det kommer an på hvilken tilstand i fortiden som gjøres til et forbilde. Den franske revolusjon myntet begrepet «reaksjonær» for å brennmerke revolusjonens fiender, og derfor oppfattes det fremdeles negativt. Men det kan like gjerne handle om restaurering av noe verdifullt.

Article Image

Lederen av Stortingets finanskomité, Mudassar Kapur (H), reagerer på at Ap-leder Jonas Gahr Støre vil spisse oljefondets klimaprofil med økt politisk styring. Kapur kaller det å gamble med pengene.

Article Image

Nyheter er ikke lenger det de utgir seg for. De må vektes ut fra kontekst. Når avsender ønsker å påvirke og derfor ikke ønsker å røpe kontekst, blir oppgaven til den som forsøker å være journalist vanskelig. Vi vil gjerne forklare leserne at oppgaven med å formidle er blitt komplisert: Man må gjennomskue løgner og dobbeltspill for å grave frem sannheten.

Article Image

Lørdag måtte politiet avbryte Sian-demonstrasjon på Strømsø torg i Drammen på grunn av aggresive og voldelige ungdommer med stort voldspotensial. Politet tror foreldre ville vært sjokkert over ungdommenes oppførsel, men det er Sian-leder Lars Thorsen uenig i.

Article Image

Det som viste seg på torget i Drammen lørdag, var glimtvis som bilder fra Gaza. Det er det samme hatet. Politiet sier selv at de er sjokkert over aggresjonen. De valgte å avbryte SIAN-demonstrasjonen.

Article Image

En lovlig SIAN-markering ble lørdag utsatt for voldsomme angrep av en større mobb, politiet hadde store problemer med å få kontroll.

Article Image

Moderaterna ba Riksdagens utredningstjänst (RUT) undersøke hvordan somaliere blir integrert i Sverige. Resultatet er nedslående: Kun en av 125 somaliere som har innvandret til Sverige i perioden 2015-19 forsørget seg selv gjennom arbeid.

Article Image

I sin årsmelding anbefaler Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) at regjeringen oppretter en uavhengig «Klimakommisjon» som skal overvåke hvordan staten etterlever sine klimaforpliktelser i forhold til menneskerettighetene.

Article Image

Tove Bjørgaas blir nok en gang NRKs korrespondent i USA. Det er bare å ønske alle som orker å se eller høre på NRK, lykke til på veien videre.

Article Image

Prins Philips død skjedde i et øyeblikk av historien hvor hans bortgang syntes å inkarnere en tid som er i ferd med å miste mye mer enn dronning Elizabeths ektemann. Han representerte en særegent britisk kombinasjon av alvor og humor som fortrenges av wokeismen.

Article Image